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COMPETENT AUTHORITY AGREEMENT REGARDING THE INTERPRETATION OF ARTICLE 19 OF
THE AGREEMENT BETWEEN THE GOVERNMENT OF THE PEOPLE'S REPUBLIC OF CHINA AND
THE GOVERNMENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA FOR THE AVOIDANCE OF DOUBLE
TAXATION AND THE PREVENTION OF FISCAL EVASION WITH RESPECT TO TAXES ON INCOME

The competent authorities of the People’s Republic of China and the United States hereby enter
into the following agreement (the “Agreement”) regarding the application of Article 19
(Professors and Teachers) of the Agreement Between the Government of the People’s Republic
of China and the Government of the United States of America for the Avoidance of Double
Taxation and the Prevention of Tax Evasion with Respect to Taxes on Income and
accompanying Protocol, signed at Beijing on April 30, 1984, as amended by the Protocol
signed at Beijing on May 10, 1986 (the “Treaty”). The Agreement is entered into under
paragraph 3 of Article 24 (Mutual Agreement Procedure).

Article 19 (Professors and Teachers) of the Treaty states:

An individual who is, or immediately before visiting a Contracting State was, a
resident of the other Contracting State and is temporarily present in the
first-mentioned Contracting State for the primary purpose of teaching, giving
lectures or conducting research at a university, college, school or other
accredited educational institution or scientific research institution in the
first-mentioned Contracting State shall be exempt from tax in the
first-mentioned Contracting State for a period not exceeding three years in the
aggregate in respect of remuneration for such teaching, lectures or research.

It is understood that the three-year exemption period begins to run from the first day the
individual enters the first-mentioned Contracting State (hereinafter referred to as the “host
state”) for the primary purpose of teaching, giving lectures or conducting research at a
university, college, school or other accredited educational institution or scientific research
institution (the “entry date”). It is agreed that if an individual to whom Article 19 applies is
present in the host state for the primary purpose of teaching, giving lectures, or conducting
research for more than three years following the entry date, then the host state may begin to tax
the individual’s remuneration for teaching, giving lectures or conducting research starting with
the first day of the fourth year. Such an individual’s remuneration for the first three years will
not lose its host state exemption.

It is further agreed that the three-year exemption period is suspended when an individual to
whom Article 19 applies discontinues teaching, giving lectures or conducting research and
departs the host state. Provided that the individual is, or immediately before returning to the
host state was, a resident of the other Contracting State, the three-year exemption period
resumes when the individual returns to the host state for the primary purpose of teaching,
giving lectures or conducting research at a university, college, school or other accredited
educational institution or scientific research institution.
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It is understood that the exemption provided in Article 19 is not available if the research is not
undertaken in the public interest, but for the private gain of a specific person or persons.
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